Kézműves pálinkák 1929 óta

Bérfőzés

Megfőzzük Önnek a legjobb saját pálinkáját!

Ugyanazokban az üstökben és technológiákkal, ugyanazzal a hozzáértéssel és odafigyeléssel készítjük el az Ön gyümölcscefréjéből készült pálinkát, mint a díjnyertes kereskedelmi tételeinket. Célunk, hogy akár egy újabb díjnyertes pálinkát főzzünk Önnek, Családjának és Barátainak, amivel azokon a különleges alkalmakkor koccintanak.

Technológia

Két különböző technológia közül tud választani: kétszeri lepárlásos – sokan hagyományos technológiaként emlegetik – és van az aromatornyos technológia. Melyik a jobb? Egyik technológia sem jobb, mint a másik, hanem inkább más. Az egyes gyümölcsökhöz/gyümölcscefrékhez az egyik, míg másokhoz a másik illik jobban. Segítünk kiválasztani a megfelelőbbet, de Ön is választhat belátása szerint. A kétszeri lepárlásos technológiával talán egy kissé ízesebb, lekvárosabb, míg az aromatornyossal illatosabb pálinka készíthető. De ez csak a tapasztalat, valójában a legtöbb esetben nehéz megmondani a különbséget.

Nálunk az Erős Pálinkafőzdében fatüzelésű üstökkel készítjük a pálinkákat, mert így a gyümölcs lelke is ott marad az italban. Kemény fával fűtjük fel az üstöket, naponta akár 25-30 mázsa fa is elég a főzdénkben.

Higiénia

Odafigyelünk arra, hogy az egyes minőségi gyümölcscefrék ne érintkezhessenek, ne keveredhessenek, az üstökben beépített tisztítórendszer biztosítja az egyes főzések utáni makulátlan tisztaságot.

Kapacitás

Összességében 1 200l cefrét tudunk egyszerre feldolgozni, de több is érkezhet, ha arra van igény. Ezekben az esetekben több főzési ciklussal oldjuk meg a folyamatot. A minimum kapacitásunk 200l.

Folyamat

Az odahozott gyümölcscefrét beszivattyúzzuk az üstbe, majd a főzés következik, ami általában 5 órát vesz igénybe. Ezen a ponton a pálinka kb. 80-85 százalék alkoholtartalommal bír, így az Ön által meghatározott alkoholfokra (általában 47-50 fokot kérnek az ügyfeleink) állítjuk be az italt, amit ezután már csak át kell tölteni a palackokba. A pálinka azonnal fogyasztható, ami szinte elkerülhetetlen, ha már ennyit vártunk rá, de azért javasolt a pihentetése.

Mit hozzon magával?

A gyümölcscefrén kívül legyen Önnél az adó- és lakcímkártyája, valamint a személyi igazolványa.

Időtöltés főzés közben

Ott maradhat végig, sőt szeretjük is, ha végignézi a folyamatot, Ön dönti el, hogy van-e ideje. Ha közben megéhezne vagy baráti társasággal jön, nagyon szívesen készítünk Önöknek a helyi termelők kiválóságaiból hidegtálat pálinkakóstolóval egybekötve. Ezeken a kóstolókon előkerülnek azok a tételek is, amikre a legbüszkébbek vagyunk.

Bérfőzési áraink

alkoholtartalom bérfőzési díj bérfőzési szeszadó összesen
47 százalékos alkohol tartalmú pálinka
835 Ft / liter
785 Ft / liter
1 620 Ft / liter
50 százalékos alkohol tartalmú pálinka
890 Ft / liter
835 Ft / liter
1 725 Ft / liter
100 százalékos alkohol tartalmú pálinka
1 780 Ft / liter
1 670 Ft / liter
3 450 Ft / liter

Bejelentkezés bérfőzésre

Érdeklődik? Kérjen ajánlatot!

Vagy hívjon minket: +36 30 939 0000

Bérfőzési jogszabályok

A bérfőzés jelentése: a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása. 
Bérfőzés keretében évente háztartásonként 86 liter mennyiségig (50 fokos) kedvezményes adómértékkel (835 Ft/liter), 50 liter mennyiség felett a teljes adómérték (3333,85 Ft / 100%alkohol / liter – hektoliterfok) megfizetésével lehet bérfőzött párlatot előállíttatni.

Az eladásra szánt bérfőzött párlat (kivéve az adóraktár részére értékesítésre kerülő bérfőzött párlatot) tekintetében meg kell fizetni a teljes adómértéket, amely 1 liter 50 százalék alkoholtartalmú bérfőzött párlat esetében 1 670 forint. (3333,85 Ft/ hektoliterfok). 

A kedvezményes adómértékkel lefőzethető 50 liter mennyiségű párlat kizárólag a bérfőzető háztartásában való személyes fogyasztás céljára szolgálhat. Amennyiben egy háztartásban több bérfőzető vagy magánfőző él, az éves 50 liter mennyiségi korlát szempontjából az általuk főzetett, illetve főzött mennyiségek egybeszámítandók.

A bérfőzés során a bérfőzést megrendelő a főzési díjat (a szolgáltatás ellenértékét) valamint a bérfőzési szeszadót is a pálinkafőzdében fizeti meg. Az így elkészült pálinka kereskedelmi forgalomba nem hozható.