Alapítás: 1929
Minden 1929-ben kezdődött… Abban az évben, amikor Amerikában összeomlott a tőzsde, és kezdetét vette a nagy gazdasági világválság, szóval pont abban az évben, élete derekén, az ötvenes évei elején dédnagyapám megalapította az Erős Pálinkafőzdét.
Dédnagyapám, mint akkoriban a legtöbben, mezőgazdasággal, gazdálkodással foglalkozott, és a birtok ékszerdoboza lett a pálinkafőzde, ami azóta is ugyanazon a helyen áll, csak már felújítva.
Nagyapám az alapításkor 22 éves volt, és dédnagyapámmal együtt készítették a finomabbnál finomabb pálinkákat éveken át. Majd jött a világháború, rázós pillanatokkal, amelyeket a főzde alatti pincében vészeltek át. De hát az élet nem állt meg, egyre jobban tökéletesítették a tudományukat, egyre jobb pálinkákat készítettek.
Később, az államosítás után hagyták őket dolgozni a főzdében, de az már nem a család tulajdonában állt. Apukám, a harmadik generációs pálinkafőző mester, 1960-ban vette át az Erős Pálinkafőzde irányítását és egészen 2013-ig ellátta ezt a csodás munkát.
Ebben az évben az élet választás elé állított. Éreztem a feladat hívását és persze az egész életemet gyermekkorom óta meghatározta a főzde. Kicsi korom óta besegítettem az üzem működésébe, az életem részévé vált. Döntöttem. 2013 óta én vezetem a főzdét, de még előtte megszereztem a pálinkamester szakmérnöki képesítést, mert mindig is éreztem, hogy ez az én utam. Így lettem negyedik generációs pálinkafőző mester. Már a kezdetekkor a csúcsminőséget tűztük ki célul. Igyekezetünket nem csak a fogyasztóink értékelik, hanem a legnevesebb versenyeken egyre nagyobb számban elnyert díjaink is visszaigazolják. 2021-ben ezt megkoronáztuk, azzal, hogy a feketeribizli pálinkánk az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás pálinkája címet érdemelte ki.
Erős Sándor,
az ERŐS Pálinkafőzde negyedik generációs pálinkamestere
Büszkeséggel tölt el, hogy a Jászságban az Erős család neve közel 100 éve egyet jelent a minőségi pálinkafőzéssel. A több évtizedes apáról-fiúra szálló mesterség és tapasztalat felelősséggel jár, hiszen ezt a hírnevet szeretném a gyermekeimnek is örökül hagyni. Tradíció és lendület jellemzi a tevékenységünket. A hagyományos kisüsti technológiát ötvözzük a kor legmodernebb aromatornyos technológiájával, illetve a pálinkamester szakmérnöki és pálinkabírálói szaktudással. A folyamatos fejlesztés és fejlődés eredményeként 2016 óta ERŐS Pálinka néven hozzuk forgalomba a környék értékes gyümölcseinek esszenciáit, a Jászság pálinkáját. Célunk, hogy a bérfőzés terén megszerzett elismeréshez méltóan a kereskedelmi forgalomba hozott termékeink is a legmagasabb minőséget képviseljék és a legkiválóbb illat- és ízharmónia köszönjön vissza minden egyes palackban.