Kézműves pálinkák 1929 óta

Kisüzemi kézműves pálinkfőzés 1929 óta

Alapítás: 1929

A kezdetek

Minden 1929-ben kezdődött… Abban az évben, amikor Amerikában összeomlott a tőzsde, és kezdetét vette a nagy gazdasági világválság, szóval pont abban az évben, élete derekén, az ötvenes évei elején dédnagyapám megalapította az Erős Pálinkafőzdét.

Dédnagyapám, mint akkoriban a legtöbben, mezőgazdasággal, gazdálkodással foglalkozott, és a birtok ékszerdoboza lett a pálinkafőzde, ami azóta is ugyanazon a helyen áll, csak már felújítva.

Nagyapám az alapításkor 22 éves volt, és dédnagyapámmal együtt készítették a finomabbnál finomabb pálinkákat éveken át. Majd jött a világháború, amiben voltak rázós pillanatok, amiket a főzde alatti pincében vészeltek át. De hát az élet nem állt meg, egyre jobban tökéletesítették a tudományukat, egyre jobb pálinkákat készítettek.

Később az államosítás után hagyták őket dolgozni a főzdében, de már nem a család tulajdonában volt. Apukám, a harmadik generációs pálinkafőző mester, 1960-ban vette át az Erős Pálinkafőzde irányítását és egészen 2013-ig ellátta ezt a csodás munkát.

Ebben az évben az élet választás elé állított. Éreztem a feladat hívását és persze az egész életemet gyermekkorom óta meghatározta a főzde. Kicsi korom óta besegítettem az üzem működésébe, az életem részévé vált. Döntöttem. 2013 óta én vezetem a főzdét, de még előtte megszereztem a pálinkamester szakmérnöki képesítést, mert mindig is éreztem, hogy ez az én utam. Így lettem negyedik generációs pálinkafőző mester. A csúcsminőséget tűztük a zászlónkra, ami az elmúlt pár évben kezdett megtérülni, hiszen pálinkáink több, mint 20 díjat nyertek a meghatározó országos versenyeken.

Erős Sándor,
az ERŐS Pálinkafőzde negyedik generációs pálinkamestere

Napjainkban

A Jászságban az ERŐS család neve már négy generáció óta egyet jelent a pálinkafőzés mesterségével. Az 1929-ben alapított családi vállalkozás az ország egyik legrégebbi, egyben legtöbb tapasztalattal bíró főzdéje, amelyben mára a több évtizedes, apáról-fiúra szálló ismeret ötvöződik a pálinkamester szakmérnöki tudással és a kor legmodernebb technológiájával. A legújabb, aromatornyos technológia mellett főzünk a hagyományos, kétszeri lepárlásos rendszerrel is. Az elért magas minőség eredményeként 2016 óta ERŐS Pálinka néven hozzák forgalomba a környék értékes gyümölcseinek esszenciáit, a Jászság pálinkáját. Célunk, hogy a bérfőzés terén megszerzett elismeréshez méltóan a kereskedelmi forgalomba hozott termékeink is a legmagasabb minőséget képviseljék és a legkiválóbb illat- és ízharmónia köszönjön vissza minden egyes palackban.

Tradíció
Családunk már négy generáció óta tökéletesíti a pálinka főzés tudományát. Kisüzemi kézműves pálinkafőzés 1929 óta.
Gyümölcs
A legjobb talajon termett, legzamatosabb gyümölcsök, válogatott hazai termelőktől.
Technológia
A hagyományos fatüzelésű üstfőzést ötvözzük napjaink legújabb technológiáival.
hozzáállás
Pálinkamester szakmérnökként minden főzésnél a tökéletes illat- és ízharmóniát keresem-kutatom, nem elégszem meg az átlagossal. Ezzel a hozzáállással sikerülnek a díjnyertes pálinkáink.
Előző
Következő

Vélemények